Hallelujaa!

Vittu tää suomalainen rangaistusjärjestelmä, uusklassinen vapausrangaistusideologia kato.

 

”Vankeusrangaistus nähdään yhteiskunnan jäsenilleen kohdistamaksi moitteeksi yhteiskunnan kannalta haitallisesta ja siksi paheksuttavasta teosta.”

 

Voi kuulkaa ny anteeks. Jos rangaistus ei hoida rangaistuksen saanutta, eikä sen pidä tuottaa kärsimystä tuomitulle niin mitä tää sit on? Pelkkä vapaudenmenetys mahdollisimman vähin haitoin? Hallelujaa!

Tää on kuule yks yhteiskunnan tehokkaimmista keinoista puuttua sun, ihmisen yksityiselämään. Aivopesua! Se määrä, mikä yhteiskunnallista kontrollia suhun kohdistuu on sairasta! Suhun yritetään istuttaa sellasia arvoja, joita jumalauta ykskään virkailijanperse ei siviilissä noudattas.

Kun sä lähet vankilaan, sun elintaso laskee, menetät duunis tai koulupaikkas, asunnottomaks jäät kaupantekiäisiks ja pannaan ny vielä samaan rahaan saatana tosta perhesuhteiden ja kavereiden menettäminen. On se vaan mukavaa sitten joskus vapautua! Hallelujaa!

 

”Poliisivalvonta hankkii vankilalle rikolliset, jotka tämä vuorostaan muuttaa lainrikkojiksi, siis maalitauluiksi ja apulaisiksi poliisivalvonnalle, joka lähettää säännöllisesti eräät takaisin vankilaan.”

 

Mä sanon että vankila on yks vitun kaksinkertanen taloudellinen virhe. Ekana se tuottaa yhteiskunnalle jumalattomat kulut organisaatiollaan ja epäsuorasti se tuottaa kuitenki lisää rikollisuutta, joka taas aiheuttaa lisää kuluja.

Vankila on totaalinen laitos. Eristetty, eristetty ihan kaikesta. Se ei riitä että ovessa on jumalauta viis lukkoa ja muurin korkeus on kymmenen metrii ja seki kuorrutettu piikkilangalla. Ei – suurin muuri on koko laitoksen koneisto. Eiks ihminen yleensä nuku, huvittele ja tee työnsä eri paikoissa? Häh? Joo, mut kokeile itse. Lukittaudu sun vaatehuoneesees viikoks! Pyydä vielä että joku kaveri käy kerran päivässä valittamassa sulle vaikka siitä että hesarin kannessa oli väärän värinen auto! Hallelujaa!

Elämän eri puolet tapahtuvat kaikki samassa paikassa ja yhden ainoon auktoriteetin varassa. Kaikki sun päivärutiinit tapahtuu yhden ja tiukan aikataulun alla. Sääntöjen järjestelmä ja virkailijat on määränny koko toimintojen sarjan. Ja sitten nää pakolliset toimet muka väittää toteuttavansa jotain laitoksen virallisia päämääriä! Hallelujaa!

Mielivaltasuudella ne virkailijat täällä parhaat kiksit saa. Otetaan ny malliks vaikka loma-anomukset, tänään joka kolmas lomalle! Hakemukset eteen ja siitä sitten ”lomalle – roskiin – roskiin!”. Vapauden lisäks sulta viedään valta ja vittu suurin kaikesta: henkilökohtanen vapaus.

Entä sit nöyryytys. Vittu saastuttamiseks mä sitä sanon. Kun sä astut vankilaan sisään, ne riisuttaa sut alasti ja käskee pukemaan päälle ne ikiaikaset kusen, paskan ja spermanhajuset vankilan vaatteet. Sulla ei oo enää nimee. Sä olet pelkkä numero. Todennäkösesti sä et ees asu yksin, ja vielä todennäkösemmin joudut asumaan jonku mahdollisimman epäsopivan hemmon kanssa. Sä jaat sun vessan, suihkun, jääkaapin. Kaiken. Virkailijat kerää susta sellasii tietoja, joita sä et ikimaailmassa antas toisten käytettäväks.

Sä haluut vaan hakata seinää. Sä menetät kaikki keinot sun elämäntilantees korjaamiseks. Sulla ei ole enää omanarvontuntoo, itsekunnioitusta eikä sosiaalisii taitoja. Sut on lannistettu. Kaadettu ku rikkaruoho. Siinä makaat, ja varmaan joku vielä sylkee päälle. Hallelujaa!

Ja kun kaikki valta on siirretty pois vangeilta valtaa käyttäville ja sääntöjä kontrolloiville syntyy hiljaisuuden kulttuuri, jossa ei synny mitään uutta, tahdotaan vaan paeta unelmiin ja ihmiset on vaan pelkkiä rooleja toisilleen. Aamen!